home | contact

lessen | kinderlessen | workshops | agenda | portfolio | over Arlet

diapresentatie

Teken- en schilderles voor volwassenen

Altijd al willen leren tekenen? Heb je zin om te schilderen en neem je er thuis niet de tijd voor? Kom dan naar het Kunstnest! De lessen hebben voor ieder wat wils. Zowel voor beginners als gevorderden is er ruimte om een eigen ontwikkeling door te maken.


Beginners

Voor beginners zal er door middel van gerichte opdrachten worden gewerkt aan de basisbeginselen van het tekenen. Goed leren kijken is één van die basisbeginselen. Volgens de methode van de Amerikaanse Betty Edwards zal er veel getekend worden naar de waarneming. Dit is een speciale methode waarmee geleerd wordt vanuit de rechterhersenhelft te tekenen. Iedereen kan op deze manier goed leren tekenen.
Door middel van gerichte opdrachten wordt de linkerhersenhelft tijdelijk op een zijspoor gezet waardoor je leert om zonder oordeel naar je omgeving te kijken. Losse voorwerpen, je eigen hand of gezicht of een stilleven zijn daarbij onderwerpen. Ook zal er aandacht zijn voor verschillende materialen en het tekenen naar eigen fantasie. Uiteindelijk is het de bedoeling van de cursus om tot een zelfstandig kunstwerk te komen.


Gevorderden

Voor gevorderden kan er een programma op maat gemaakt worden. Het is mogelijk om kennis te maken met verschillende materialen zoals acrylverf, olieverf, aquarelverf, houtskool, krijt en ecoline. Er is ruimte om aan eigen projecten te werken of om gerichte opdrachten te krijgen. De begeleiding zal bestaan uit het oplossen van problemen, advies over compositie en kleur en hulp bij het bepalen van onderwerpen. Degenen met meer ervaring kunnen natuurlijk ook meedoen aan de opdrachten voor beginners.


Wanneer

Donderdag- en Vrijdag ochtend van 9.30 tot 12.00 uur.
De lessen zijn per bundel van 5 in te kopen voor € 75,- inclusief materiaal, koffie en thee met iets lekkers. Aan het gebruik van olieverf zijn extra kosten verbonden.
Instromen kan gedurende het hele jaar.


Priveles voor volwassenen of kinderen

Wilt u de maximale aandacht en begeleiding bij de ontwikkeling van uw teken- of schilderwerk? Kies dan voor individuele lessen.


Tijdens de priveles wordt gewerkt op uw eigen niveau. De leerdoelen worden in overleg vastgesteld. Ontwikkeling is belangrijk, maar plezier en voldoening ook. U Kunt deze les helemaal alleen volgen of met één iemand samen; uw partner, een vriendin of vriend.


Het tijdstip waarop deze les kan worden gegeven is altijd in overleg. De cursuslokatie is mijn atelier in het centrum van Amersfoort of bij u thuis. De kosten bedragen € 25,- per 2,5 uur.

Het kunstnest - James Cookstraat 7, 3814 XD Amersfoort - info@hetkunstnest.nl - 06 246 175 28